Cena coming outu.

Přátelé,

Coming out je pro většinu Trans, ale i jiných LGBT+ lidí velkou událostí. Trans lidé to mají o to těžší že na rozdíl od orientací někdy ten coming out prostě udělat musí ... změna je totiž viditelná, takže se bavíme o části procesu, která někdy proběhne.

Coming out v sobě obsahuje i věci, které k němu neodmyslitelně patří: hrdost, odhodlání, odvahu říci okolí o něčem co je velmi těžké a velmi náročné a také důvěru, že to okolí vezme tak nějak dobře a bez větších keců.

Coming out sebou také přináší první přechod do jiné role, do té, kterou né všichni staří "kamarádi" přijmou a né všichni budou brát vážně.

Já osobně se vyoutovala v prostředí relativně bezpečném s tím, že si najdu nové kamarády, kteří akceptují, jaká jsem uvnitř a nezaobírají se tím, co je venku, protože pokud jsem kvůli něčemu byla ve škole šikanována, tak to byl právě můj zevnějšek.

Ne každý tuto možnost má, paradoxně bych za to mohla poděkovat mojí "emoční" poruše, která mě do situace, kdy jsem byla prakticky bez kamarádů, dostala a tudíž jsem nemusela provádět složitá rozhodnutí, zda dát přednost kamarádům nebo tranzici.

I tak jsem však musela a stále platím obrovskou cenu za svůj coming out.
Víte, já jsem byla jakožto docela vášnivá hráčka počítačových her schopná prosedět celé dny s kamarády .. v csku.

Prostředí her je k holkám vůbec nejvíce nepřátelské ze všech prostředí, co znám .... Je to prostředí, které je dominované muži a ti kolikrát nesnesou, když zaspíte uprostřed kola, natož když úplně měníte sebe.

K tomu jsem navíc musela opustit svojí školu, jednalo se o školu s technologickým zaměřením. (Přesné jméno školy zmiňovat nebudu.) Vzhledem k tomu, že na této škole je poměr klůků oproti holkám přibližně 300:10, došlo zde ke stejnému efektu jako ve hrách ... i ze stran pedagogických pracovníků.

Všichni mi říkají, jak jsem strašně chytrá .... ale k čemu je vám chytrost, když jste kvůli onemocnění  ve škole v nevýhodě a kvůli tomu, že chcete být sami sebou je na vás namířena nenávist všech okolo.

Takže, to je moje cena za coming out ... za to, že chci být sama sebou ... i přes štěstí, že moji rodiče to respektují, stejně platím obrovskou cenu .... stejně jako trans i jiní LGBT lidé.

Držte se a zatím ahoj.


Komentáře

  1. Fandím ti a držím palce v tvojí cestě :)!

    OdpovědětVymazat
  2. Opustit školu kvůli nepřátelskému prostředí je donucena spousta transgeder studentů. S podivem většina z nich si dle statistik školu dodělají i později za cenu s tím spojených různých obtíží a dokonce mezi transgendery je i tak více vzdělanějších lidí než v běžné populaci. Až takový je nepoměr mezi výsledkem a obtížností se vyoutovat v průběhu studia. Z motivačního hlediska máš tím tedy velmi dobrý předpoklad ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. cena coming outu je obrovská, jak finančně tak sociálně a možní zisky z ní mohou být klidně nulové když se to nepovede.

    OdpovědětVymazat
  4. Iva Kunze : Tak díky neúčinné hormonální léčbě mnohé transgender ženy musí dělat coming out celý život. dokazovat lidém ženské pohlaví pořád, reálně se to nedá takový nápor na psychiku zvládat. Nikdo s tím bohužel nic nedělá. Ví se, že HRT nezabírá o tom je již výzkum. Ale nikdo neřeší důvody proč se neupraví tuky, svalstvo žensky na těle...co je ted po třeba jaká dávka estrogenu, progesteronu, růstového hormon, IGF-1 a a dalších věcí?...hlavně, že se podává zbytečně androcur , který není potřeba, estrogen v dávce, která dělá hladiny nad 1nmol/l estradulu, tak zablokuje testosteron na normální hladiny žen. Takže velice rizikový androcur není potřeba brát a řešit další věci...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mise dokončena

Operace

Jak jsem byla vyštípána ze střední školy?