Člověk míní, Život mění

Zdravím moje čtenáře.

Život lidí jako já snad nikdy nebyl extra jednoduchý. Prostě pokaždé, když si trošku užíváte, tak přijde pád dolů. Člověk má pak někdy chuť v těch skvělých momentech čas zastavit, prostě zmáčknout to kouzelné tlačítko "pause".

Měla jsem v minulých týdnech pár takových momentů. Asi největší byl, když jsem byla naposledy s mojí přítelkyní v jedné místnosti. Cítit doteky její ruky a vůbec slyšet její hlas... V tu chvíli je člověk nejenom šťastný, ale hlavně zapomíná na všechny problémy ... prostě zapomíná, že mu k dokonalosti svého vlastního těla něco chybí a něco přebývá.

Dále jsem konečně opustila svojí bývalou školu (kterou z hlouby duše nenávidím) a půjdu to zkusit jinam, na jinou střední, kde to snad bude lepší. Ředitelka působila dobře, tak to, doufejme, tentokrát vyjde.

Je samozřejmě otázka, co bude dál... Já už si z principu nechci moc dělat dlouhodobé plány, protože naposledy, když jsem tyto plány dělala, tak to šlo všechno jiným směrem. Žiju v situaci, kdy se přání, aby už bylo konečně všechno v pořádku, zdá být tak nedosažitelným a přitom tak jednoduchým. Jako malá jsem si přála být pilotem ... ale s mým ADHD bych sotva někdy udělala řidičák.

Život s poruchou osobnosti je hold horská dráha, ale to byl můj život vlastně vždycky, takže žádná novinka. jJen je to občas opravdu moc a člověk chce od toho všeho utéct, ale rychle zjistí, že útěk situaci akorát zhorší.

Inu, čeká mě mnoho důležitých dnů a já si odpočinek nemůžu dovolit.
Držte se!


Komentáře

  1. Proč si myslíš, že máš poruchu osobnosti?
    Ono do poruchy osobnosti jde zařadit dosti lidí, je to taková nálepka pro všechny

    Navíc při diagnostice tohoto může vše zkreslovat genderová dysforie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poruchu osobnosti mám diagnostikovanou .. Nehledě na to že mi sedí většina symptomů.... Gendrová dysforie v tomto případě nic nezkresluje

      Vymazat
    2. no to nic neznamená, že poruchu osobnosti máš diagnostikovanou, navíc na to má dost psychologů jiný názor...

      a zkresluje dost - věděl psycholog, co ti ji dával o genderové dysforii a nebo ne?

      Vymazat
    3. no a samozřejmě - ona genderová dysforie má dosti symptomů poruchy osobností, ale to neznamená, že je to porucha osobnosti, to může být jen projev genderové dysforie.

      Vymazat
    4. Ano věděl a Genderová dysforie opravdu není porucha osobnosti poruchu osobnosti může mít člověk i s Transsexualitou či Gendrovou Dysforií a naopak Transgender člověk může být naprosto jinak psychicky zdravý

      Vymazat
    5. no popravdě, transsexualita je zařazena zatím mezi poruchy osobnosti - F64, poruchy osobnosti jsou F60 - F69.

      No stále pokud to nebyl dobrej psycholog, tak nemohl rozeznat rozdíl, kdy se tváří něco co je projevem genderové dysforie jako něco od ostatních poruch osobnosti.

      Vymazat
    6. Maličko vás popravím 60 - 69 jsou poruchy chování a osobnosti nikoliv jen poruchy osobnosti ty jsou jen 60 - 61 (případně 63) Genderová dysforie je přeci jen trošku jiná od poruch osobnosti. S Transsexualitou se člověk narodí, vznik poruch osobnosti většinou provází nějaké trauma či týrání (šikana atd) a je epizodická narozdíl od Gendrové Dsyforie ... a jde léčit (což se u GID říct nedá) je pravda že určité procento lidí s Transsexualitou má i BPD či jiné poruchy osobnosti ale zdaleka to nejsou všeci navíc u mě se projevují i symptomy které rozhodně s GID nesouvisí další informace naleznete zde : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4301205/

      Vymazat
  2. Jsi boží. Veliká bojovnice ❤

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mise dokončena

Operace

Jak jsem byla vyštípána ze střední školy?